Visie en missie

De eigenheid, kracht en talenten van ieder mens staan bij Equus & Ego centraal. Niet het “tekortkomen” maar het functioneren en de kwaliteit van leven zijn de vertrekpunten. Het fysieke, mentale en sociale vormen daarin één geheel en versterken elkaar.

Door ervaringsgericht te leren tijdens dagbesteding of begeleidingsmomenten (individueel of in een groep) kan ieder kind werken aan zijn persoonlijke leervragen en -behoeften. Bij Equus & Ego staan de ontwikkeling, het welzijn en de bevordering van de zelfredzaamheid van het kind steeds centraal. Binnen een duidelijke structuur bieden wij ruimte en geborgenheid om in het eigen tempo en mogelijkheden te groeien. Onze focus ligt op samenwerken, op wat goed gaat en op het versterken van de kracht die iedereen in zich heeft. 

Met hulp van de dieren en de rust en ruimte op onze zorgboerderij krijgen de visie en missie gestalte door de inzet van een klein team professionals.

Pedagoog en zorgboer(in)

Opleiding en ervaring

Esther 2020Esther Klijn (1979) is de eigenaar van Equus & Ego. Zij gelooft heilig in de kracht die ieder mens in zich heeft en is altijd bezig om die in het kind naar boven te halen.

Na haar opleiding (ortho)pedagogiek (2004) deed ze dat bij o.a. het Leger des Heils als begeleider van gezinnen, kinderen en jongeren en bij Jeugdbescherming Brabant als gezinsvoogd en in de jeugdreclassering. Het bracht haar een schat aan ervaring met zeer diverse en soms uiterst complexe hulpvragen. 

Haar grote kennis en kunde op het gebied van multiproblematiek, stoornissen in het autistisch spectrum, scheidingsproblematiek,  ADHD, enz. combineert ze in Equus & Ego met de weldadige rust en ruimte van een zorgboerderij en haar passie en liefde voor paarden.

 

Paarden

Esther was zeven toen ze begon met verzorgen en berijden van pony’s. De herinneringen aan de rust en nabijheid van de dieren kan ze zich nog goed voor de geest halen: “Ik kon mezelf zijn. Vertellen wat ik wilde en hoe ik me voelde. De pony’s en paarden oordeelden niet over mij. Ik haalde daar kracht uit.”  Als pedagoog ging ze op zoek naar mogelijkheden om deze ervaringen te gebruiken. Dit leidde tot een opleiding tot equine assisted coach (2015), de vervolgopleiding tot kindercoach (2016) en een eigen praktijk (opgericht in 2015) waarbij ze samenwerkt met haar paarden om kinderen in hun kracht te zetten.

Gedragsdeskundige

Mirielle 2020Miriëlle van Berkel (1979) is van oorsprong kinder- en jeugdpsycholoog en als gedragsdeskundige aangesloten bij Equus & Ego. Als gedragsdeskundige draagt Miriëlle zorg voor de inhoudelijke zorgprocessen voor ieder kind. Zo is Miriëlle, vanaf de intake tot aan het afsluiten van een begeleidingstraject, verantwoordelijk voor het vinden van een meest passende vorm van hulp en ziet zij erop toe dat de juiste doelen worden nagestreefd. Mirëlle is naast de inhoudelijke ondersteuning zeker ook betrokken bij de individuele trajecten van de kinderen en heeft zij o.a. een oog voor sociale vaardigheden en wanneer nodig psycho-educatie.

Ambulant groepsbegeleider


Noortje Brabers (1980) “Een mensgerichte zorgprofessional in hart en nieren die zowel van grote successen als van hele kleine wondertjes intens kan genieten”. Voorheen heb ik veel ervaring opgedaan als begeleider in de complexe zorg. De laatste jaren als sociaal pedagogisch medewerker ambulant en logeeropvang, waarbij ik ook de cursus psycho-educatie (Brain Blocks) heb afgerond. Ik ben gemotiveerd om mijn kennis en ervaring in te zetten als ambulant groepsbegeleider bij Equus & Ego en ik kijk ernaar uit om kinderen te zien groeien in hun ontwikkeling. Affiniteit met paarden en werken in de buitenlucht maken het voor mij interessant om kinderen op deze manier ervaringen op te laten doen en te laten inzien dat ieder kind uniek is op zijn of haar manier.

Ambulant groepsbegeleider


Nicole Koreman (1995) Mijn naam is Nicole Koreman en sinds 1 maart 2021 mag ik onderdeel uitmaken van het Equus en Ego team. Door de groei van Equus en Ego is er ruimte gekomen voor een ambulant groepsbegeleider, een functie die ik maar al te graag wil opvullen. Bij Equus en Ego ga ik mezelf bezighouden met zowel de begeleiding van kinderen/jongeren op de zorgboerderij als de ambulante begeleiding binnen het gezinssysteem. In 2019 ben ik afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool Social Work. Hierna heb ik een jaar als ambulant begeleider gewerkt. Vervolgens heb ik ongeveer driekwart jaar gewerkt als jeugdzorgwerker, waarbij ik jongeren heb begeleid die uit vielen op school of dreigde uit te gaan vallen. In mijn vrije tijd ben ik normaal gesproken drie keer per week op het handbalveld te vinden, ben ik graag buiten, kan ik genieten van het gezelschap van familie en vrienden en over een aantal weken mogen wij een labradoodle verwelkomen. De labradoodle zal in de toekomst ook mee naar de zorgboerderij komen en kan ingezet worden tijdens de begeleidingsmomenten. Daarnaast kan ik als echte Brabander ontzettend genieten van lekker eten en durf ik mijzelf een echte Bourgondiër te noemen, waarbij de Griekse keuken mijn voorkeur heeft.

Stagiair

Mirielle 2020Tycho Nieuwkoop (1997) loopt sinds medio juni 2020 stage bij ons op de zorgboerderij. Tycho is momenteel 3e jaars student Maatschappelijk zorg; persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, niveau 4.
Tycho is iedere week 3 dagen bij ons op de zorgboerderij aanwezig, van woensdag tot en met vrijdag. Tycho is erg betrokken bij het uitvoeren van de begeleiding van de kinderen, het ondersteunen bij de verzorging van de dieren en wat (licht) onderhoud bij ons op het terrein. Tycho blijft tot en met juni 2021 bij ons stage lopen. Je komt hem vast een keer tegen! 

Vrijwilligers


Onze vrijwilligers vinden wij heel belangrijk! Op allerlei manieren lever je als vrijwilliger een bijdrage aan het vergroten van het plezier en de ontspanning bij de kinderen op onze zorgboerderij. Het doen van vrijwilligerswerk levert ook weer iets op voor jou zélf. Wij kijken graag naar welke talenten een vrijwilliger heeft, en hoe of waar die bij ons ingezet kunnen worden. De vrijwilligers die momenteel bij ons betrokken zijn, zijn vrijwilligers waar wij ook erg trots op zijn!

Zorgboerderij Equus & Ego

KvK: 77485025

Esther Klijn
Eindsestraat 51
4267 GZ Drongelen

06-55801425

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • SKJ registratie nr: 110000533