Visie en missie

De eigenheid, kracht en talenten van ieder mens staan bij Equus & Ego centraal. Niet het “tekortkomen” maar het functioneren en de kwaliteit van leven zijn de vertrekpunten. Het fysieke, mentale en sociale vormen daarin één geheel en versterken elkaar.

Door ervaringsgericht te leren tijdens dagbesteding of begeleidingsmomenten (individueel of in een groep) kan ieder kind werken aan zijn persoonlijke leervragen en -behoeften. Bij Equus & Ego staan de ontwikkeling, het welzijn en de bevordering van de zelfredzaamheid van het kind steeds centraal. Binnen een duidelijke structuur bieden wij ruimte en geborgenheid om in het eigen tempo en mogelijkheden te groeien. Onze focus ligt op samenwerken, op wat goed gaat en op het versterken van de kracht die iedereen in zich heeft. 

Met hulp van de dieren en de rust en ruimte op onze zorgboerderij krijgen de visie en missie gestalte door de inzet van een klein team professionals.

Pedagoog en zorgboer(in)

Opleiding en ervaring

Esther 2020Esther Klijn (1979) is de eigenaar van Equus & Ego. Zij gelooft heilig in de kracht die ieder mens in zich heeft en is altijd bezig om die in het kind naar boven te halen.

Na haar opleiding (ortho)pedagogiek (2004) deed ze dat bij o.a. het Leger des Heils als begeleider van gezinnen, kinderen en jongeren en bij Jeugdbescherming Brabant als gezinsvoogd en in de jeugdreclassering. Het bracht haar een schat aan ervaring met zeer diverse en soms uiterst complexe hulpvragen. 

Haar grote kennis en kunde op het gebied van multiproblematiek, stoornissen in het autistisch spectrum, scheidingsproblematiek,  ADHD, enz. combineert ze in Equus & Ego met de weldadige rust en ruimte van een zorgboerderij en haar passie en liefde voor paarden.

 

Paarden

Esther was zeven toen ze begon met verzorgen en berijden van pony’s. De herinneringen aan de rust en nabijheid van de dieren kan ze zich nog goed voor de geest halen: “Ik kon mezelf zijn. Vertellen wat ik wilde en hoe ik me voelde. De pony’s en paarden oordeelden niet over mij. Ik haalde daar kracht uit.”  Als pedagoog ging ze op zoek naar mogelijkheden om deze ervaringen te gebruiken. Dit leidde tot een opleiding tot equine assisted coach (2015), de vervolgopleiding tot kindercoach (2016) en een eigen praktijk (opgericht in 2015) waarbij ze samenwerkt met haar paarden om kinderen in hun kracht te zetten.

Gedragsdeskundige

Mirielle 2020Miriëlle van Berkel (1979) is van oorsprong kinder- en jeugdpsycholoog en als gedragsdeskundige aangesloten bij Equus & Ego. Als gedragsdeskundige draagt Miriëlle zorg voor de inhoudelijke zorgprocessen voor ieder kind. Zo is Miriëlle, vanaf de intake tot aan het afsluiten van een begeleidingstraject, verantwoordelijk voor het vinden van een meest passende vorm van hulp en ziet zij erop toe dat de juiste doelen worden nagestreefd. Mirëlle is naast de inhoudelijke ondersteuning zeker ook betrokken bij de individuele trajecten van de kinderen en heeft zij o.a. een oog voor sociale vaardigheden en wanneer nodig psycho-educatie.

Stagiair

Mirielle 2020Tycho Nieuwkoop (1997) loopt sinds medio juni 2020 stage bij ons op de zorgboerderij. Tycho is momenteel 3e jaars student Maatschappelijk zorg; persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, niveau 4.
Tycho is iedere week 3 dagen bij ons op de zorgboerderij aanwezig, van woensdag tot en met vrijdag. Tycho is erg betrokken bij het uitvoeren van de begeleiding van de kinderen, het ondersteunen bij de verzorging van de dieren en wat (licht) onderhoud bij ons op het terrein. Tycho blijft tot en met juni 2021 bij ons stage lopen. Je komt hem vast een keer tegen! 

Vrijwilligers


Onze vrijwilligers vinden wij heel belangrijk! Op allerlei manieren lever je als vrijwilliger een bijdrage aan het vergroten van het plezier en de ontspanning bij de kinderen op onze zorgboerderij. Het doen van vrijwilligerswerk levert ook weer iets op voor jou zélf. Wij kijken graag naar welke talenten een vrijwilliger heeft, en hoe of waar die bij ons ingezet kunnen worden. Marianne Visser, Stans van der Rest zijn momenteel de vrijwilligers die bij ons betrokken zijn, en waar wij ook erg trots op zijn!

Zorgboerderij Equus & Ego

KvK: 77485025

Esther Klijn
Eindsestraat 51
4267 GZ Drongelen

06-55801425

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • SKJ registratie nr: 110000533