Individuele begeleiding/coaching

Niet bij ieder kind loopt het leven even makkelijk. Pesten, angst, onzekerheid, druk gedrag, agressie en moeilijk contact maken zijn voorbeelden die ertoe kunnen leiden dat een kind niet goed in zijn vel zit. Thuis en/of op school loopt het daardoor niet lekker en ook vriendschappen hebben er onder te lijden.

Bij Equus & Ego kunnen we kinderen een flinke steun in de rug geven. Niet door urenlang te kletsen, maar door buiten bezig te gaan en zelf te ervaren wanneer er bijvoorbeeld verdriet, boosheid, buikpijn of angst ontstaat. Deze ervaringen geven inzichten en samen gaan we op zoek naar manieren om dingen anders te laten verlopen. Daarbij is onze overtuiging dat de oplossing of kracht in ieder kind aanwezig is. Hij moet alleen (opnieuw) gevonden worden. Daarvoor kan het ook nodig zijn om even tot jezelf te komen in de rust en ruimte van onze zorgboerderij. Door ervarend te leren, kunnen kinderen werken aan het aangeven van grenzen, het organiseren van hun dagelijkse activiteiten en het onderhouden van sociale contacten. Maar ook aan bijvoorbeeld omgaan met geld en zelfstandig reizen.

Paarden

Door onze paarden te betrekken bij een coachsessie krijgt het ervarend leren vaak meer geborgenheid en veiligheid. Een paard leeft in het hier en nu en reageert vanuit zijn natuur en zonder oordeel. Een paard voelt precies aan wat oprecht en echt is. In deze veiligheid die een paard biedt, kan een kind zichzelf zijn en van daaruit leren en groeien. Aan de gevoelens en reacties die zichtbaar worden tijdens het contact met een paard kan samen met de equine assisted kindercoach direct gewerkt worden. Diverse materialen zoals gekleurde ballen, hoepels, verhalen, knuffels en andere attributen spelen daarin vaak een (ondersteunende) rol.

 

Pedagogisch advies

Het gedrag van een kind staat nooit op zichzelf. Iedere gezinssituatie heeft invloed op hoe een kind zich voelt en gedraagt. Vanuit de coaching van een kind kan het daarom helpend zijn om ook met de opvoeders op zoek te gaan naar factoren die tot de ervaren problemen leiden. Maar ook wanneer er geen echte problemen zijn, heeft iedere ouder weleens vragen over of twijfels bij de opvoeding van zijn kind. Zijn de zorgen van een ouder terecht? Hoort bepaald gedrag bij de leeftijd? Welke specifieke behoefte ligt er onder het opvallende gedrag van een kind? Iedere situatie vraagt om een eigen aanpak. 

Vanuit Equus & Ego kijken we met ouders mee en gaan we op zoek naar een heldere blik op het kind. Dat leidt tot praktische adviezen waarin de eigen kracht en het netwerk van het gezin centraal staan.

Voor wie?

De individuele begeleiding (coaching en pedagogisch advies) van Equus & Ego richt zich op kinderen van 7 jaar t/m jong volwassenen van 23 jaar en hun ouders. Ons streven is de begeleiding altijd zo kortdurend mogelijk te laten zijn. Op basis van een doorverwijzing zijn vergoedingen mogelijk vanuit de Jeugdwet, WMO en WLZ en tevens het CAT. Meer daarover onder “tarieven en vergoedingen”. 

Zorgboerderij Equus & Ego

Esther Klijn
Eindsestraat 51
4267 GZ Drongelen

06-55801425

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.