Dagbesteding

Rust, ruimte en structuur zijn centrale begrippen tijdens de dagbesteding bij Equus & Ego. Rust om even tot jezelf te komen, ruimte om te doen wat bij je past en structuur om veiligheid te bieden. Door daarbij o.a. pictogrammen te gebruiken weet ieder kind waar hij/zij aan toe is. Toch is een dag op de zorgboerderij nooit hetzelfde. Ieder seizoen, ieder weertype maar ook het gedrag van de dieren brengt andere ervaringen mee. Ervaringen waaruit geleerd kan worden. Niet hoe je een goede boer wordt, maar wel bijvoorbeeld hoe je kunt plannen en organiseren of hoe je anders om kunt gaan met emoties die ontstaan.

Activiteiten

Bij Equus & Ego kunnen de paarden, geiten en kippen verzorgt worden, klussen doen rondom het erf en in de stallen, en met elkaar zorgen voor een mooie opbrengst uit de moestuin. Daarnaast zijn er creatieve activiteiten in de praktijkruimte en is er het stoerdere werk zoals snoeien, houthakken en zorgen voor de klussen rondom de wei en de paddock.

Waarmee kinderen precies aan de slag gaan, hangt af van hun ontwikkeling, hun wensen en de vragen waaraan zij willen werken. Bij de één zal het accent liggen op het plannen van werkzaamheden, bij een ander op het aanleren van praktische handelingen en bij een derde in het trainen van sociale vaardigheden. In vaktermen gesproken kan dagbesteding bij Equus & Ego gaan om ondersteunende begeleiding, activerende begeleiding en om sociale activering.

De ondersteunende begeleiding richt zich op de zelfredzaamheid van een kind en/of op zijn integratie in de samenleving. Maar ondersteunende begeleiding kan ook ingezet worden om de omgeving vaneen kind te ontlasten. Als respijtzorg dus. 

Activerende begeleiding richt zich op een verbeteren van het functioneren dat beperkt wordt door stoornissen of beperkingen. En met sociale activering wordt gewerkt aan het verhogen van de deelname aan de samenleving, en het leren omgaan met elkaar.

Voor wie?

De dagbesteding van Equus & Ego richt zich met name op kinderen en jongeren in de leeftijd van 7 jaar tot en met 23 jaar. Allen hebben een zorgvraag die te maken kan hebben met een stoornis in het autistisch spectrum, met ADHD, ADD, een licht verstandelijke beperking (LVB) of een psychiatrische aandoening. Dit betekent echter niet dat wij alle zorgvragen in behandeling kunnen nemen. Veiligheid van de deelnemers, de medewerkers en de dieren is altijd een afweging.

Tijden en omvang

Bij Equus & Ego kan dagbesteding ontvangen worden van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 uur en 12.30 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur. Dagbesteding vindt plaats in groepen van maximaal zes deelnemers. Pedagoog Esther Klijn is daarvan de vaste begeleider. Zij wordt  bijgestaan door gedragsdeskundige Miriëlle van Berkel en groepsbegeleiders.

Contact

Voor meer informatie en vragen, kun je altijd telefonisch contact met mij opnemen via telefoonnummer: 06-55801425 of je kunt het contactformulier invullen. Ik reageer dan zo spoedig mogelijk op je bericht.

Zorgboerderij Equus & Ego

KvK: 77485025

Esther Klijn
Eindsestraat 51
4267 GZ Drongelen

06-55801425

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • SKJ registratie nr: 110000533