Equine assisted kindercoach & pedagoog

Als kind was ik al geboeid door paarden. Vanaf mijn 7e jaar ben ik begonnen met het verzorgen en rijden van pony’s bij een (voormalige) boer in Helvoirt. Ik kan mij nog zo goed de rust en nabijheid van de pony’s en paarden herinneren. Ik kon mijzelf zijn, vertellen wat ik wilde en mijzelf voelen hoe ik me voelde. Geen enkele pony of paard die mij daar ooit over geoordeeld heeft. Ik geloof dan ook dat goede begeleiding, samen in contact met het paard, gaat over openheid, rust en betrokkenheid. Door de jaren heen bleef mijn passie voor paarden bestaan en na een aantal jaren werkzaam te zijn als pedagoog, kwamen daar de paarden weer terug op mijn (levens)pad. Dit heeft ertoe geleid dat ik ben gaan onderzoeken hoe ik mijn passie voor paarden kon gaan combineren met mijn beroep als pedagoog.

Opleiding en (werk)ervaring

Naast mijn passie en liefde voor paarden ben ik;
  • pedagoog
  • equine assisted kindercoach
  • kindbehartiger
  • spontaan
  • open
  • duidelijk
  • motiverend
  • outreachend
Na mijn opleiding (ortho)Pedagogiek (januari 2004), aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen te Nijmegen, ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als ambulant gezinsbegeleider. Ik begeleidde gezinnen, kinderen en jongeren in hun dagelijks leven, vanuit o.a stichting Cello en het Leger des Heils.
Na deze leerzame jaren, die mij een rugzak aan ervaring hebben gegeven, ben ik in 2007 vervolgens gaan werken bij Jeugdbescherming Brabant (voorheen BJZ) te ’s-Hertogenbosch, waar ik tot op heden nog steeds (parttime) werkzaam ben.
Mijn werkzaamheden zijn voornamelijk gericht op de uitvoering van de gezinsvoogdij en jeugdreclassering. Ook dit werk brengt een enorme diversiteit en complexiteit aan diagnostiek, hulpvragen en zorg met zich mee. De kinderen staan hierin centraal voor mij.

In juni 2015 heb ik de NOBCO geaccrediteerde opleiding tot equine assisted coach (level I) bij de Keulseweg in Pijnacker, succesvol afgerond. Als aanvulling op deze coachingsopleiding heb ik in september 2016 de specialisatie tot equine assisted kindercoach afgerond.

Ik ben geregistreerd bij het SKJ, stichting kwaliteitsregister jeugd en bij KREAC, kwaliteitsregister voor de equine assisted coaching.

Visie

Ik geloof in de kracht die ieder persoon met zich mee draagt en in zich heeft, jong en oud. Mensen groeien en ontwikkelen zich gedurende hun hele leven. Dit kan gaan met vallen en opstaan.

Samen met jou, ga ik met je persoonlijke vragen aan de slag. Dit kunnen vragen zijn over spanning of onzekerheid die je bij jezelf ervaart. Of moeilijkheden die je ervaart binnen de thuissituatie of school. Jij bent wie je bent, en samen ga ik met je op ontdekking wat jou kan helpen om je eigen krachten (opnieuw) te vinden.

Tijdens de coachsessies op de boerderij, ga je actief aan de slag met diverse activiteiten die passen bij wat jij nodig hebt. Dit gebeurt altijd naast (en nooit) op het paard, in de frisse buitenlucht. Op onze boerderij kun je de plekken vinden die jou rust en ruimte geven. Even terugtrekken en komen tot jezelf. Je kunt daarbij zelf direct oefenen en ervaringsgericht leren met de vragen die jou bezighouden.

De Paarden

Naast de ruimte op onze boerderij, en al het leven daar, werk ik samen in de coachsessies met mijn co-collega’s Lima, Jack en Emma.

Lima is een merrie van 10 jaar oud. Lima is de leidmerrie van de kudde. Met haar prachtige zwart/ wit verschijning zorgt Lima voor een zachte benadering en veiligheid.

Jack is een ruin van 3 jaar oud. Jack toont als een pittige kerel maar onder zijn flinke bos met manen schuilt een gevoelig en erg sensitief karakter. Jack wil dit graag met je delen.

Emma is een merrie van 1 jaar oud. Zij is de dochter van Lima. Emma mag volop spelen en paardekind zijn binnen de kudde. Dat is haar belangrijkste taak! Door haar jonge leeftijd wordt Emma dan ook niet ingezet voor de coachsessies en begeleiding.

Samen met de paarden hopen wij jouw krachtige coaching en begeleiding te kunnen bieden. Uit zorg en welzijn blijft Equus & Ego ten alle tijden de gezondheid, balans en algeheel welzijn van de paarden vooropstellen.

Contact

Voor meer informatie en vragen, kun je altijd telefonisch contact met mij opnemen via telefoonnummer: 06-55801425 of je kunt het contactformulier invullen. Ik reageer dan zo spoedig mogelijk op je bericht.

Equus & Ego

Esther Klijn
Eindsestraat 51
4267 GZ Drongelen

06-55801425

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.